Våra produkter

Kyckling, Pasta, Ägg, Hare, And, Fasan och Rådjur.

Beställ här

Kyckling

 

Våra kycklingar väger runt 4,5-5,5kg levande. Våra kycklingar låter vi leva ca 3 gånger så länge som 
”vanlig” kyckling, där av vår stora storlek på kycklingarna.

Kycklingarna väger runt 3,5-4kg att tillaga. Men nu våren år 2021 kommer vi även börja slakta en mindre kyckling som ”bara” levt dubbelt så länge som vanliga kycklingar och dom kommer väga 2,5-3kg i köket, vilket innebär man inte behöver bjuda hela släkten eller alla grannar när man steker en hel kyckling från oss.

När lokala destilleriet kokt spannmål till sin sprittillverkning, så hämtar vi denna för oss mat, andra är det en restprodukt och normalt kasseras. 
Vi ger delvis våra kycklingar detta, mat som annars slängts. Så dessa kycklingar är så nära klimatpositiva det går att få en kyckling. 
Så här behöver ni ej ha klimatångest för äta kött. Vi kläcker våra kycklingar på gården för undvika djurtransporter. Vi har våra kycklingar ute på gräs från ca apr-okt och dom flyttas till nytt gräs var vecka.

Vi vet många kunder vill ha utegångsdjur att äta året runt, men kyckling är ej uppbyggda som exempel värphöns. .
En slaktkyckling vill helst ha 20-25 grader varmt. Så vi anser det är att plåga djuren för tillgodose kunden önskemål. Och hos oss går djurens hälsa före. Men ni som kunder som vill äta frigående och gräsätande kyckling, förråds handa kyckling under sep-okt, så har ni så ni klarar er fram till våren.

Pasta

Vi gör färsk pasta, men fryser den omedelbart, så den levereras fryst. 
Tagliatelle, förpackat med 3 knyte

Vår färskpasta har 21 dagars hållbarhet och idag kör vi Fusilli färsk. Men under våren kommer även Tortiglioni. Vår frysta pasta är nerfrusen inom en timme från tillverkningen och hållbarhet 1år och tar ni upp den från frysen så håller den ju i 21 dagar, öppnad för packning säger vi tilllaga resten inom 10 dagar.
idag har vi fryst Tagliatelle och Fusilli. Visionen är även vi ska få fram lasagne plattor nu i vår.

Vi har 5 färger/smaker. Grundaren till Hvenpastan kallade färgsättning. Vi vill delvis hålla med om det då färgen är det vi äter med ögonen är störst. Den är mycket lite smaksatt, vilket gör den är trevlig att blanda olika färgen på tallriken, utan det blir konstigt.
– Naturell.
– Grön, där är spenat tillsatt.
– Röd, där är tomat tillsatt.
– Svart, där är bläckfiskbläck tillsatt.
– Citron, den är naturell färgad, men den har klart mest smak skillnad, även om det inte är en stark citronsmak så är det den som sticker ut mest i ”smak”.

Fusilli och kommande Tortiglioni finns i 350 grams påsar, färsk och fryst.
Tagliatelle är förpackat med tre knyten á ca 150 g = ca 450 g/förpackning, bara fryst i nu. Sen har vi även Mixpåse med Tagliatelle, 4 nystan á 150 gram. Naturell, spenat, tomat och bläckfisk pasta. Hoppas kunna utveckla en mix påse även med Fusilli och/eller Tortiglioni under året.

Vilt

 

Viltkött är vår minst bit då vi bara säljer vilt från Ven. Viltkött är enl. Svenska lantbruksuniversitetet det klimat smartaste protein vi kan äta & dessutom bland det godaste vi kan äta. Viltet på Ven som allt annat vilt som ej levt i hägn är ju födda och levt hela sin liv fritt i naturen. Ett magert och väldigt smakrikt kött.

Hare

Hare jagas en del men vi har inte stora volymer.

Vi säljer sadel, bogarna säljer vi som grytbitar och låren som stekar.

Rådjur

Rådjur finns en hel del.

Vi säljer sadel, stekar och färs. Färs är mycket begränsad tillgång.

Vildgäss & gräsänder

Gräsänder skjuts lite och där säljer vi bröstfile.

Gässen röker vi brösten och smaksätter även dessa med pesto och soltorkade tomater.

Fasan

Fasaner är det vi har mest av. Vi säljer fasanbröst eller röktfasanbröst.

Vår rökta fasan är smaksatt med pesto och soltorkade tomater, perfekt som plockmat eller om man vill lyxa till en sallad.

Det bästa vi kan rekommendera med fasanbröst, är att banka ut ett bröst till en liten schnitzel, dubbel panera med panko ströbröd. Stek bara så pankon blir gyllenbrun typ en min på var sida.